Poul-Erik Svendsen<br> mest populær

Den socialdemokratiske amtsborgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen foretrækkes af flest fynboer. Men de to borgerlige kandidater - Jan Boye og Poul&nbsp;Weber - er lige i hælene på socialdemokraten. Det viser en&nbsp;meningsmål, som TV 2/FYN har fået foretaget sammen med Fyns Amts Avis.

-

Den socialdemokratiske amtsborgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen foretrækkes af flest fynboer. Men de to borgerlige kandidater - Jan Boye og Poul Weber - er lige i hælene på socialdemokraten. Det viser en meningsmål, som TV 2/FYN har fået foretaget sammen med Fyns Amts Avis.


Ud af de 1398 fynboer, der har deltaget i undersøgelsen, foretrækker 35,1 procent socialdemokraten Poul-Erik Svendsen som Amtsborgmester. På andenpladsen ligger De konservatives spidskandidat Jan Boye med 30,7 procent, mens Venstres nye spidskandidat, Poul Weber, opnår tilslutning fra 28,2 procent af de adspurgte.


Selvom Poul Weber er spidskandidat for det største borgerlige parti, så er han mindre populær end Jan Boye fra De konservative. Men alligevel er Weber tilfreds med undersøgelsen.


\"Det er jo tæt på dødt løb, og det viser at vælgerne ikke er enige i, at en ny kandidat fra Venstre ikke kan blive amtsborgmester. Det synes jeg er positivt. Og lad os nu se når valgkampen for alvor starter, om Poul-Erik Svendsen kan bevare sit forspring, \" siger Poul Weber.


Poul-Erik Svendsen er også tilfreds med undersøgelsen.


\"Det er rart at vide, at man har opbakning i baglandet, så jeg er tilfreds med undersøgelsen,\" siger Poul-Erik Svendsen.


Tallene er korrigeret for de fynboer der ikke ved hvilken kandidat de foretrækker. Hvis de ubeslutsomme fynboer medtages, så ser tallene således ud:


Poul-Erik Svendsen     27,2%
Poul Weber                21,8%
Jan Boye                     23,8%
Ib Dalslfledt                   4,6%
Ved ikke                       22,5%


 


Undersøgelsen er lavet af Analysebureauet Focus.

Oversigt

    Oversigt