Poul Hansen ansætter sportspsykolog i OB

Sportsdirektør Poul Hansen har som sit første fingeraftryk i OB ansat en sportspsykolog.

Poul Hansen har dagen efter sin ansættelse som sportsdirektør i OB valgt at tilknytte en sportspsykolog til klubben.

OB har ansat Carsten Hvid Larsen, som fremover vil være en del af staben omkring OB.

- At tilknytte en sportspsykolog er helt i tråd med den strategi, vi arbejder efter i OB, og det er endnu en af de vigtige opgaver, der skal være med til at udvikle OB på sigt.

- Det mentale aspekt af præstationerne på fodboldbanen er en vigtig del af den enkelte spillers samlede performance, ligesom det er afgørende for den samlede holdindsats og forståelse for hinanden, siger Poul Hansen til OB's hjemmeside.

OB-træner Henrik Clausen ser frem til, at der bliver fokuseret mere intensivt på den mentale del af træningen.

- Det har været vigtigt for os, at det intensiverede arbejde med det mentale ikke skulle komme til at virke som et hurtigt fix, men at vi i stedet kan se langsigtede perspektiver i arbejdet.

- Ligesom vi har brug for nogle gange at fokusere mere intensivt på angrebstræning, forsvarstræning eller fysisk træning, så er det også vigtigt, at vi fremover kan fokusere på den psykologiske del, siger Henrik Clausen.

Carsten Hvid Larsen mener også, at sportspsykologi skal sidestilles med andre træningsområder som teknisk, taktisk og fysisk træning.

- Det psykologiske skal trænes ligesom de andre områder, for at man kan optimere det. Der bliver i forvejen trænet en masse disciplin, hårdt arbejde og respekt for hinanden på træningsbanen i de fleste fodboldklubber, men det er på det ubevidste plan.

- Det psykologiske område handler om at skabe bevidsthed om de mekanismer, der er vigtige for en god sportspræstation både holdmæssigt og individuelt, siger Carsten Hvid Larsen.

Carsten Hvid Larsen er uddannet cand.scient. i idræt med speciale i sportspsykologi, ligesom han har en europæisk mastergrad indenfor området.

Han er formand for Dansk Idrætspsykologisk Forum og en del af Team Danmarks sportspsykologiske netværk.

Oversigt

    Oversigt