Poul Nyrup: Støtte til terrorangreb usmagelig

En bevæget og vred statsminister tog onsdag i kraftige vendinger afstand fra demonstrationerne i Vollsmose til fordel for terrorangrebet i USA. Poul Nyrup Rasmussen kaldte aktionerne for \"frastødende og usmagelige\". Flygtninge-indvandrerrådet i Odense tager ligeledes skarpt afstand fra episoden i Vollsmose.

-

En bevæget og vred statsminister tog onsdag i kraftige vendinger afstand fra demonstrationerne i Vollsmose til fordel for terrorangrebet i USA. Poul Nyrup Rasmussen kaldte aktionerne for \"frastødende og usmagelige\".


Tirsdag aften kørte en lille gruppe unge fra Vollsmose i kortege mellem Vollsmose og Odense bymidte. Bilerne dyttede og der blev råbt slagord mod USA og for terrorangrebet i New York og Washington. Flere af de omkring 15 biler viftede med flag ud gennem soltaget.


Et lignende optrin fandt sted et par steder i hovedstaden.


Odense Politi modtog tirsdag aften adskillige henvendelser fra odenseanere som følte sig stærkt provokeret af demonstrationen fra Vollsmose.


Træd ikke på vores følelser
Og onsdag tog statsminister Poul Nyrup Rasmussen skarpt afstand fra sympatitilkendegivelserne i Odense og København.


\"Jeg finder det frastødende og usmageligt. Jeg vil sige til disse grupper: besind jer, lad være med at træde på vores følelser. Vi har ikke brug for at skabe splittelse blandt mennesker i Danmark på baggrund af denne handling. Vi har brug for at stå sammen, \" sagde statsministeren blandt andet i et interview til de landsdækkende tv-stationer.


Flygtningeråd tager afstand


Også formanden for Flygtninge-indvandrerrådet i Odense, Ahmed Bozo tager afstand fra de palæstinensiske jubelscener tirsdag.
\"Det er frygteligt, det der er sket, og det skal man ikke glæde sig over. Vi kan selvfølgelig ikke stoppe individuelle handlinger, men rådets holdning er, at man ikke kan være bekendt at opføre sig på den måde\", siger Bozo.

Oversigt

    Oversigt