Efter ejers død: Præmieret bondegård rippet for uvurderlige antikviteter

To gange er gården i Dreslette blev kåret som en af landets allersmukkeste bondegårde. Men efter at gårdens ejer i august gik bort, har antiktyve to gange været på besøg, og har fjernet dyre antikviteter.

- Det er sørgeligt, at genstande, der i flere tilfælde har været i familiens besiddelse siden 1892, nu er blevet fjernet fra vores gård, siger Josefine Hviid Hansen, der er barnebarn efter Bent Madsen.

Bent Madsen, der boede hele sit liv på gården på Dreslettevej, og officielt overtog ejerskabet i 1955, brækkede i maj i år sin hofte. I starten af august døde han i en alder af 92 år.

Fakta

Låste aldrig døren

- I alle de år han boede på gården, låste han aldrig døren. Og bare 14 dage efter hans død, skete det første indbrud. Gården stod tom og tyvene har kunne køre bilen ind i gården og har derefter haft arbejdsro, siger Josefine Hviid Hansen. 

Blandt de stjålne effekter er porcelæn, møbler og en vase til en værdi af 10.000 kroner.

Vasen oven på skabet er vurderet til 10.000 kroner. 
Vasen oven på skabet er vurderet til 10.000 kroner. 

- Tyverierne er jo meldt til politiet og forsikringsselskabet. Men penge kan jo ikke erstatte disse genstande, som har har stor betydning for familien. I mange tilfælde er det jo porcelæn, som mine oldeforældre eller bedsteforældre har købt eller fået i gave, og de har stået på gården lige siden gennem generationer, fortæller Josefine Hviid Hansen.

I september skaffede tyve sig adgang til gården for anden gang, og da de er kommet ind på nøjagtig samme måde som i august, tyder det på, at gerningsmændene er de samme. 

Fjernsynet blev stående

- Tyvene er målrettet gået efter dyre antikviteter. De har undladt at tage fjernsynet og er gået uden om porcelæn med skår, siger barnebarnet. 

Gården i Dreslette deltog i 2017 i konkurrencen om at blive Danmarks smukkeste bondegård og i kamp med 15 udvalgte kandidater, fik Bent Madsens gård en andenplads.

I sidste uge blev gården kåret som årets hus i Assens.

Efter Bent Madsens død bliver gården nu overtaget af to af hans børn.

Se tv-indslag, hvor TV 2/Fyn besøger Bent Madsen på gården
Opdatering
Clock09. okt 2018, kl. 11:35
Artiklen er opdateret med et tv-interview med Bent Madsens barnebarn. Se interviewet øverst i artiklen.

 

Oversigt

    Oversigt