Praktiserende læger fralægger sig ansvaret

De praktiserende læger fralægger sig ansvaret i en sag fra Nordfyn, hvor en kvinde med psykiske problemer fik hjælp til at blive gravid og derefter fik tvangsfjernet barnet.

De praktiserende læger var ikke ansvarlige, da en nordfynsk kvinde blev fertilitetsbehandlet og kort efter fødslen fik tvangsfjernet barnet. Det pointerer landsorganisationen til DR Fyn.

- Den pågældende patient er blevet henvist til sygdomsbehandling og ikke med henblik på at få behandlet barnløshed. I det behandlingsforløb når man frem til at give kvinden hormonstimulation af helbredsmæssige grunde. Derefter bliver kvinden gravid på almindelig vis. Sådan siger formanden for de praktiserende læger, Henrik Dibbern, til DR Fyn.

Lægerne på Odense Universitetshospital erkender også at de har lavet fejl i sagen og er de ansvarlige for den psykisk syge kvindes graviditet.

I følge overlæge Bjarne Rønde Kristensen var det gynækologisk afdeling der henviste kvinden til fertilitetsklinikken, da hun var i behandling for underlivssmerter og ytrede  ønske om at blive gravid.
 
Det er så den hormonbehandling der gjorde, at hun sidenhen blev gravid, og den interne henvisning skulle kvinden ikke have haft. Det siger overlæge Bjarne Rønde Kristensen til DR Fyn.

Sygehusdirektør Jane Kragelund mener også fortsat, der tid til at stramme op på procedurerne.

Oversigt

    Oversigt