Se listen over tilmeldte lægehuse: Nu kan du få coronavaccine hos din læge

Praktiserende læger i Region Syddanmark kan nu vaccinere mod corona. Mere end halvdelen af lægehusene har tilmeldt sig. Onsdag starter ordningen.

Hvis du mangler et af dine vaccinestik mod corona, får du nu mulighed ved at gå til et lægehus for at få det hos en praktiserende læge.

Fra onsdag bliver det nemlig muligt for praktiserende læger i Region Syddanmark at vaccinere borgere.

Tillid og praktisk nemhed

Onsdag blev aftalen indgået mellem regionerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) efter statsministerens seneste pressemøde, fortæller Birgitte Ries Møller, formand for PLO-Syddanmark. 

- Vi har længe efterspurgt muligheden, siger hun.

- Det giver rigtig god mening for især de sårbare og børn. At de bliver vaccineret, hvor de plejer at blive vaccineret.

Hun henviser til, at borgerne har en anden tillid til en læge, de kender. Derudover mener hun, at det kan blive nemmere for borgere, der bor tættere på lægehus end vaccinationscenter, samt borgere, der har udfordringer med at bestille via hjemmeside - nu kan de blot ringe til lægen, som de plejer.

Over halvdelen af lægehuse er tilmeldt

Det er op til de praktiserende læger, hvorvidt de vil være en del af ordningen. I regionen har 189 ud af 351 lægehuse tilmeldt sig - svarende til 53,8 procent.

Herunder kan du se, hvilke lægehuse på Fyn, hvor du kan få en coronavaccine.

Tilmeldte lægehuse per 7. december

Tilbuddet gælder, uanset hvor i vaccinationsforløbet du er. Dog skal du have modtaget invitation til vaccination. 

Hvis du vil vaccineres hos en praktiserende læge, skal du kontakte lægehuset direkte. Hvis din egen læge ikke tilbyder at vaccinere mod corona, må du gerne kontakte et andet lægehus nær dig.

Oversigt

    Oversigt