Praktisk forskning i Middelalderkampe

Hvorfor sidde ved et skrivebord og gå i støvede arkiver, når man vil forske i Middelalderen? I Nyborg har forskerne i denne weekend iført sig kampdragt og udkæmper drabelige slag for at forstå mere om Middelalderen.

Nyborg Kampdage ligner meget scenen under Danehofmarkedet i juli, hvor kampklædte riddere sloges som man gjorde det i Middelalderen. Men i denne weekend er det hverken for publikum eller underholdningens skyld. Det gælder forskningen og vidensindsamling om Middelalderen.

- Vi gør det i praksis. Det kan kun lade sig gøre, fordi der med kampdagene er blevet etableret et forum, hvor museet og aktørerne kan mødes, udveksle erfaringer, teste teori, få en forståelse af virkeligheden for middelalderens krigere i kamp og for både at blive klogere og bedre til at formidle den viden, siger afdelingsleder på Nyborg Slot, Janus Møller Jensen.

Men selvom det i denne weekend er forskerne, der slås på slagmarken, så er Nyborg Kampdage dog stadig en attraktion for både Nyborg og resten af Fyn.

- Når krigerne går løs på hinanden, så foregår det fuldstændigt ligesom i middelalderen, hvor man også arrangerede disse træningskrige som forberedelse til, når det virkeligt gjaldt. Faktisk indgik storslag som en del af middelalderens turneringer. Så vil du have hele oplevelsen af middelalderens turneringer og ikke bare de spektakulære lansestød til hest, så skal man møde op, siger Janus Møller Jensen.

Derfor byder kampdagene også på bedste kampshow, bueskydningskonkurrence, falkonerens fugle og en rigtig ridderforhindringsbanen.

Oversigt

    Oversigt