I det fynske folks tjeneste

Premiere på Heartland: Rullende restauranter i gamle autocampere

Skummende fadøl, kølige vine og trerettersmenuer på hjul indtager i år det danske sommerland. Tre gutter fra Horsens har premiere på deres nye koncept på Heartland Festival.

00:58

Claus Hald, Eoin Magill og Jacob Troelsen har i flere år drevet restaurant i Horsens, men sidste år fik de ideen til at skabe et koncept, hvor de kunne rulle rundt i sommerlandet, samtidig med at de fortsat drev restauration.

- Vi blev trætte af at gå rundt i restauranten i sommervarmen, og så fik vi ideen til at skabe de rullende restauranter, fortæller Claus Hald, der er en af de tre partnere i Dining on Wheel. 

I USA har de tre restauratører fra Horsens indkøbt tre gamle Winnebago-autocampere fra 1970'erne. Alle autocampere har været noget nær skrotningsmodne, og derfor er det først og fremmest transporten til Danmark og genopbygningen, der har kostet penge. 

- Først har de kørt 2.800 kilometer tværs over USA, og så har vi fragtet dem over Atlanten til Bremmerhaften, og da de kom frem var de i så ramponeret en forfatning, at tolderne var meget skeptiske over, at skulle lukke os ind, fortæller Eoin Magill.

  Foto: Morten Albek

Men de kom ind og blev kørt til Danmark, hvor mekaniker Jacob Troelsen har totalrenoveret dem alle sammen.

- I første omgang handler det jo om at finde ud af, hvordan tingene fungerer, og hvordan er skruet sammen. Herefter er de skilt totalt ad og så bygget op igen med vores design og vores ideer, fortæller Jacob Troelsen. 

Under motorhjelmen ligger der en V8-motor, og det giver en hel speciel brummen, når de tre restauranter ruller ud af landevejen.

- De kører ikke specielt langt på literen, men det er jo veteranbiler, og de er helt unikke i Europa, siger Jacob Troelsen. 

  Foto: Morten Albek

De tre gamle autocampere er nu ombygget til henholdsvis en ølbar, en vinbar og et køkken - og hver især har de med transport kostet omkring én million kroner.

Bortset fra en generalprøve til Rammstein-koncerten i Horsens, så har Dining on Wheel premiere på Heartland Festivalen på Egeskov Slot.

- Vi har allerede fået forudbestillinger på 150 personer, der gerne vil spise en trerettersmenu, så interessen ser ud til at være der, siger Claus Hald.

Efter Heartland skal Dining on Wheel videre til Folkemødet på Bornholm og efterfølgende en række andre festivaler og arrangementer i det danske sommerland.