I det fynske folks tjeneste

Pres for stop for lange dyretransporter

Fynsk S-parlamentariker vil samle underskrifter fra en million EU-borgere for at få EU-Kommissionen til at indføre otte timers loft over transport af levende dyr.

Dan Jørgensen indleder i dag en underskriftsindsamling med det mål at få sat et otte timers loft over dyretransporter.

Den socialdemokratiske europaparlamentariker Dan Jørgensen indleder i dag en underskriftsindsamling i hele Europa med det mål at få sat et otte timers loft over dyretransporter.

Dan Jørgensen, der er fra Fyn, blev for nylig indstillet til at være spidskandidat for Socialdemokraterne ved næste valg til EU-Parlamentet, der finder sted i juni 2009. I dag er han næstformand for parlamentets miljøudvalg.

Kampagnen støttes af danske dyreværnsorganisationer, og formanden for Dyrefondet, skuespilleren Ghita Nørby, var den første, der skrev under på, at det skal være slut med de lange dyretransporter.

- Det er for mig helt uforståeligt og uetisk, at EU tillader, at de fortsætter. Alt over otte timer skal forbydes, siger Ghita Nørby til kampagnens hjemmeside, www.8hours.dk.

Foreløbig findes kampagnen i en dansk, en svensk, en engelsk, en fransk og en tysk version.

Dan Jørgensens mål er at få samlet underskrifter i mindst 10 lande, så det bliver muligt at nå op på en million underskrifter fra borgere i Unionen. Det er det antal borgerunderskrifter, der ifølge den endnu ikke vedtagne Lissabon-traktat skal til for at få EU-Kommissionen til at tage en sag op.

8hours.dk