I det fynske folks tjeneste

Pressen sur på Faaborg-Midtfyn Kommune

Instrukser fra Faaborg-Midtfyn Kommune i forbindelse med regentparrets besøg onsdag og torsdag har fornærmet den lokale presse, som kalder dem groteske og umyndiggørende.

"Der er ingen, der stiller spørgsmål/henvender sig til regentparret eller følget."

"I skal overholde vores anvisninger - ellers overtager politiet"

"I skal følge reglerne - ellers ryger akkrediteringen"

Sådan skrev Faaborg-Midtfyn Kommune til pressen før regentparrets besøg.

Det harmer den lokale presse, skriver Journalisten.dk

- Det er nogle helt groteske formuleringer og en umyndiggørelse af journalisterne som nogle små børnehavebørn, siger nyhedschef, Carsten Olsen, Fyns Amts Avis til Journalisten.dk.

Kongehuset beklager

Til en vis grad giver Kongehuset Carsten Olsen ret:

- Det er beklageligt og ikke i tråd med kongehusets normale samarbejde med pressen, siger kommunikationschef i Kongehuset, Lene Balleby til Journalisten.dk.

- Vi forsøger altid at skabe så gode arbejdsvilkår for pressen som muligt, og vi udstikker heller ikke den form for retningslinjer, som vi ser her, fortsætter hun.

Lene Balleby tilføjer, at Kongehuset ikke har været inde over de retningslinjer, som Faaborg-Midtfyn har sendt ud til pressen.

- Det er vist et eksempel på misforstået beskyttelse af regentparret. Det bunder nok i et ønske om, at gøre det så godt som muligt, siger Lene Balleby.

Hun bekræfter dog, at det er et fast princip, at regentparret ikke giver interviews på sommertogterne, og det får kommuner og pressen at vide på forhånd.

Ved du noget? Så send os et tip