Presset Odense-forvaltning: 10.000 sager bagud

8.000-10.000 personsager ligger i øjeblikket i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense og venter på at blive behandlet.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense er så presset, at de i øjeblikket har 8.000-10.000 personsager liggende, som de for længst burde have behandlet. De mange sager har blandt andet betydet, at revisorerne har bedt kommunen om at tage hånd om problemet.

I sidste uge kom det frem, at de socialrådgivere, som skal hjælpe blandt andet kontanthjælpsmodtagerne tilbage på arbejdsmarkedet, har så travlt, at de ikke kan leve op til lovkrav om opfølgninger og samtaler med borgerne. Nu viser det sig, at der ligger en bunke med mellem 8.000 - 10.000 såkaldte adviser.

En advis er, når en borger eksempelvis kommer i job, flytter eller bliver skilt. Så kan det betyde, at ydelsen fra kommunen til borgeren skal ændres.

- Lige nu ligger der en bunke, som vi ikke har kunnet håndtere endnu. Det betyder jo, at borgeren langt hen ad vejen fortsætter på den gamle status, men i virkeligheden har en ny status, fortæller administererende direktør for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, René Junker.

quote Lige nu ligger der en bunke, som vi ikke har kunnet håndtere endnu. Det betyder jo, at borgeren langt hen ad vejen fortsætter på den gamle status, men i virkeligheden har en ny status

René Junker

I Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialforvaltning er der altså tusindsvis af disse sager, der ikke er behandlet. Dermed er der en lang række borgere i kommunen, som har fået mere udbetalt, end hvad de har ret til. 

Hvordan kan I overhovedet ende et sted, hvor I ligger inde med 10.000 adviser, I er bagefter med?

- Det kan vi af to årsager. Dels fordi at de her reformer, der kommer, de ligger op til, at vi faktisk skal gennemgå alle vores sager, for at finde ud af om der er nogen af dem, der skal ændres i - og det er der jo i de fleste af dem. Og det handler om, at vores sagsbehandling i forvejen har rigtig mange sager, forklarer René Junker. 

Oversigt

    Oversigt