I det fynske folks tjeneste

Prins Henrik åbner gastronomisk konference i Odense

Danmark skal op i den gastronomiske superliga og derfor stifter en række kendte fynske kokke nu "Akademi Bocuse d'Or Danmark" ved en konference i Odense torsdag. Begivenheden bliver officielt åbnet af Prins Henrik.

Fynsk konference skal blive startskuddet til at få dansk gastronomi på verdenskortet

"Akademi Bocuse d'Or Danmark" skal yde støtte til danske kokke og sikre dansk deltagelse i verdensmesterskaberne for kokke - også kaldet Bocuse d'Or.

Initiativet til at lave en støttefond kommer fra direktør Hane Harbo, Food Up Front ved Nørgård Mikkelsen i Odense, og konferencen torsdag bliver afholdt hos det fynske reklamebureau.

I følge initiativtagerne har dansk gastronomi har aldrig været i bedre form end nu med dygtige og kreative kokke og øget fokus på det danske og nye nordiske køkkens kvaliteter.

Ingen bredde uden elite

Men hvis Danmark skal fortsat skal gøre sig gældende på verdensplan skal den gastronomiske elite understøttes, og derfor bliver fonden "Akademi Bocuse d'Or Danmark" nu stiftet.

- Fra sportens verden er det et velkendt og veldokumenteret fænomen, at når man satser på eliten, og løfter niveauet i toppen, så følger bredden og den folkelige interesse og involvering med af sig selv, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Udover Prinsgemalen deltager også fødevareminister Eva Kjer Hansen(V) i konferencen i Odense. Arrangementet afsluttes med en gallamiddag tilberedt af en perlerække af kendte kokke, fx Jasper Kure, Wassim Hallal, Thomas Pasfall, John Kofod Pedersen og Rasmus Grønbech.