I det fynske folks tjeneste

Prins Joachim overrækker Kartoffelprisen

Prins Joachim er lægdommer ved årets kartoffelfestival på Kold College i Odense.

Prins Joachim er lægdommer ved årets Kartoffelfestival på Kold College i Odense, hvor flere af landets bedste kokke konkurrerer om Kartoffelprisen.

Når erhvervsskolen Kold College i Odense søndag den 30. oktober slår dørene op for den årlige kartoffelfestival med uddeling af den prestigefyldte Kartoffelpris, skal . H.K.H. Prins Joachim stå for præmieoverrækkelsen i finalen, hvor ti af landets dygtigste unge kokke konkurrerer om Kartoffelprisen 2016. 

-  Gennem flere år har Prins Joachim været protektor for Danmarks Kartoffelråd, og han har en stor interesse for gastronomi, så han vil helt sikkert kaste glans over kartoffelfestivalen, siger Hans Beck Thomsen, overdommer ved uddeling af Kartoffelprisen 2016 og til daglig indehaver af Café Stranden i Henne. 

Kartofler til det hele 
Det er 16. gang, at der bliver uddelt kartoffelpris, og den har efterhånden opnået status som en af de mest eftertragtede gastronomiske priser i Danmark. Kokkene, som kommer fra hele landet, skal vise, at de evner at lade kartoflen indgå i både forret, hovedret og dessert.
  
- Det er en stor udfordring for kokkene, fordi de skal kreere noget, som både er smagfuldt og varieret, siger Hans Beck Thomsen, der selv har udgivet flere gastronomiske bøger og ofte fungerer som dommer ved store gastronomiske konkurrencer. 

Han får i år selskab af Jeppe Foldager, køkkenchef på gourmetrestauranten Alberto K i København og sølvmedaljetager ved Bocuse d’Or i 2013, samt Tommy Friis, køkkenchef hos Fru Larsen i Laurbjerg og tidligere vinder af Kartoffelprisen samt Årets Kok i 2010. 

Prins Joachim fungerer sammen med livsstilsekspert Christian Grau som lægdommere. Prisoverrækkelsen sker fra klokken 16.15.

 

Fakta om Kartoffelprisen

Kartoffelprisen 2016 uddeles den 30. oktober på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S. De 10 kokkefinalister har 6 timer til at tilberede en tre-retters menu bestående af forret, hovedret og dessert, hvor kartoflen skal indgå i alle tre retter. Præmierne er: 1. pris: 20.000 kr., 2. pris: 15.000 kr. 3. pris: 5.000 kr. 

 

Ved du noget? Så send os et tip