Prinsesse Marie åbner Børnekirurgisk Center på OUH

Prinsesse Marie besøger mandag Fyn for at være med til at fejre åbningen, når ni afdelinger går sammen om et nyt børnekirurgisk center på OUH.

OUH har i dag en førende position på en række højtspecialiserede funktioner inden for børnekirurgien, og for at fastholde og styrke den position i fremtiden opretter hospitalet nu et tværfagligt center for børnekirurgi.

I anledning af åbningen af det nye center får hospitalet besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der vil stå for den officielle indvielse af HCA Børnekirurgisk Center. Efterfølgende vil Prinsesse Marie deltage i børnehospitalets fejring af H.C. Andersens fødselsdag, som i dagens anledning er flyttet en enkelt dag fra digterens fødselsdag den 2. april. 

Til fejringen vil H.C. Andersen Paraden med skuespiller og H.C. Andersen-look-alike Torben Iversen i spidsen underholde prinsessen og de fremmødte børn. 

Efter underholdningen vil prinsessen deltage i H.C. Andersen Børnehospitals årlige forskningskonference, hvor den seneste nye forskning vil blive præsenteret. 

- Et vigtigt formål med det nye børnekirurgiske center er at sikre den højeste faglighed i de specialiserede behandlinger inden for alle paletter af børnekirurgien. Centeret vil give et løft for forskningen og det tværfaglige samarbejde og i sidste ende skabe endnu bedre vilkår for at hjælpe børnene og deres familier, siger direktør på OUH, Judith Mølgaard, i en pressemeddelelse.

​Det nye børnekirurgiske center er et såkaldt murstensløst center, hvor de involverede afdelinger samarbejder omkring de højtspecialiserede behandlinger inden for børnekirurgi.

Du kan se, hvordan prinsessens besøg gik øverst i artiklen.

Oversigt

    Oversigt