I det fynske folks tjeneste

Priser på lejligheder stiger mest i Odense

Odense er det sted i landet, hvor priserne på ejerlejligheder er steget mest i år. Priserne i Odense er siden nytår vokset med næsten 22 procent mod 7 procent på landsplan.

-


Odense er blevet en interessant studieby og det påvirker priserne på lejligheder

Odense er det sted i landet, hvor priserne på ejerlejligheder er steget mest i år. Priserne i Odense er siden nytår vokset med næsten 22 procent mod 7 procent på landsplan. Det skriver Børsen på baggrund af de gennemsnitlige handelspriser hos Nybolig i år.

Det er især de unge mellem 18 og 30 år, der ønsker at komme ind på boligmarkedet ved at købe en ejerlejlighed, mens renten er lav.

Samtidig er de nye rentetilpasnings- og afdragsfrie lån med til at øge efterspørgslen efter ejerlejligheder.

Det har betydet, at priserne i Odense er steget med 21,9 procent, men prisudviklingen i Århus har været på 9,0 procent og i HT-området er prisstignerne på 6,4 procent.

- Samtidig er Odense ved at blive en rigtig interessant studieby. Universitetet har jura, multimedie og journalistuddannelser og det tiltrækker flere unge, og dermed stiger efterspørgslen efter især 2-værelses lejligheder, siger Jacob Dall, der er ejerlejlighedschef hos Home i Odense.

På markedet for villaer kan Fyn og Odens tilgengæld slet ikke følge med prisudviklingen i de andre store byer. I hovedstaden fortsætter den ekstreme prisudvikling og også i både Ålborg og Århus er prisstigningerne på villaer væsentligt højere end i Odense.