I det fynske folks tjeneste

Priser til fynske forskerspirer

Det ser lovende ud for Fyns fremtid som centrum for forskning. Flere fynske folkeskoleelever blev mandag hædret for opfindelser ved finalen i Aalborg.  

Sofie Buch Pedersen får overrakt sin 1. præmie i Natur&Teknik af H.K.H. Prins Joachim og videnskabsminister Helge Sander.

Årets bedste og mest opfindsomme unge forskere på landets skoler blev mandag udvalgt og præmieret ved et stort arrangement for Unge Forskere I Aalbrog Kongres & Kultur Center.

Mere end 1600 børn og unge havde indsendt forslag til konkurrencen.

Underbukseaftager

Christian Wegge-Larsen fra Nørre Aaby har udviklet denne undertøjsaftager

I kategorien Natur & Teknik fik Sofie buch Pedersen fra 8.c på Hunderupskolen i Odense 1. præmien for en rapport om mug i køleskabe. Hun blev hædret med 10.000 kroner.

Christian Weggel-Larsen fra Nørre Aaby fik 2. pladsen for at have udviklet et stativ, der kan hjælpe hoftepatienter med at få undertøjet af.

Rejse til Stockholm

I kategorien Unge Forskere og Opfindere fik Anna Mathia Klawonn og Charlotte Strandkvist fra Syddansk Universitet 1. præmien på 10.000 kroner for et projekt om komatilstanden hos sukkersygepatienter. Anna Mathia Klawonn fik desuden et rejselegat til Nobelprisuddelingen i Stockholm til december i år.

Priserne blev overrakt af videnskabsminister Helge Sander og protektor for landskonkurrencen Prins Joakim.

- Dagens finale viser meget tydeligt, at det at forske og udvikle innovative idéer ofte er baseret på, at man kan arbejde tæt sammen og bruge hinandens stærke sider for at udvikle sine egne, så det samlede resultat bliver endnu bedre. Samarbejde er heldigvis en egenskab, som vi danskere er meget kendte for i udlandet, og som vi skal værne stærkt om, selv når konkurrencen bliver større og hårdere eller måske netop derfor, fastslog prins Joachim.