I det fynske folks tjeneste

Priser til unge opfindere

Det vrimlede med ideer - og forsøg på at markedsføre dem - da Outlet Fyn i Vollsmose fredag lagde hus til den den årlige konkurrence for unge iværksættere - arrangeret af Young Interprice.

Cuthelper kan hjælpe handicappede med at skære brød

I alt 52 små virksomheder fra de fynske erhversskoler viste deres produkter frem. Blandt de opfindsomme nye produkter var blandt andet en "cul-helper", der kan hjælpe handicappede med at skære brød, og en grøntsagsskærer, der kan skære en agurk i skiver i et hug.

Udstillingen skal lære eleverne at udvikle deres egne virksomheder - lige fra idefasen til markedsføringen. 24 dommere kiggede alle de små virksomheder efter i sømmene og de bedste produkter blev præmieret.

Guld til Tietgen Handelsgymnasium

Første præmien på 3000 kroner gik til virksomheden Innostar fra Tietgen Handelsgymnasium, som har udviklet en plastikdims til hospitaler. Anordningen kan forhindre at slangen på et drop knækker, når patienten skal have drop.

Anden præmien på 2000 kroner gik til Brash også fra Tietgen Handelsgymnasium. Virksomheden har udviklet en internetportal til unge.

Tredje præmien gik til et sundhedsspil, der skal motivere overvægtige børn til at spise anderledes. Virksomheden Sundnu fra Svendborg Erhvervskole fik 1000 kroner for denne opfindelse.

Derudover blev der uddelt præmier i fire kategorier:

I kategorien markedsføring og salg vandt virksomheden Receipt solutions fra Tietgens Handelsgymnasium.

Det bedste produkt i kategorien økonomi gik til virksomheden Parvusrex fra Svendborg Erhverskole og Nightglow fra Hunderupskolen vandt kategorien Stand- og uddelingsmateriale.

Endelig var der præmie til virksomheden Laniu fra Hunderupskolen i kategorien Design og produkt.