Priserne på ejerlejligheder stiger igen

Det er igen blevet dyrere at købe en ejerlejlighed over det meste af landet. Priserne i Syddanmark var stabile i oktober, men er steget på årsbasis.

Så er der gode nyheder, hvis du skal sælge din ejerlejlighed - og dårlige nyheder hvis du gerne vil købe en lækker en af slagsen.

Priserne på ejerlejligheder kravler atter op og var i oktober næsten fire procent højere end i oktober 2011. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

- Salgsprisen på ejerlejligheder har de seneste mange måneder ligget stabilt - og endda med små stigninger hver måned. Den seneste måned har priserne igen taget et hop op, og det har betydet, at lejlighederne nu er dyrere end for et år siden.

Det siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Størst var prisstigningen for oktober i Københavnsområdet, hvor priserne på ejerlejligheder steg 1,8 procent i gennemsnit og nu er 4,3 procent højere end sidste år.

I Midtjylland er priserne steget mest det seneste år med 4,4 procent - til gengæld faldt priserne et lillebitte nøk i oktober med 0,2 procent.

Både i Region Syddanmark og Region Nordjylland lå priserne nogenlunde stabilt i oktober, mens priserne er steget henholdsvis 3,4 og 2,1 procent i det seneste år.

Eneste region med rigtig gode nyheder til potentielle købere af ejerlejligheder er Region Sjælland, hvor ejerlejlighederne faldt tre procent i oktober og er faldet 2,1 procent det seneste år.

Der er generelt blevet væsentligt færre lejligheder til salg i løbet af 2012. I oktober var der 7232 styks på markedet ifølge Boligsiden, og det er 30 procent færre end i oktober sidste år.

- Et stigende boligsalg, færre boliger i udbud og forøget optimisme blandt køberne kombineret med de stabile salgspriser på både villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder er godt nyt for boligsælgerne, siger Birgit Daetz.

Salgspriserne på villaer og rækkehuse steg mere beskedent med 0,6 procent i oktober, mens priserne ligger 0,3 procent lavere end for et år siden.

Den samlede ejendomsmæglerbranche står bag Boligsiden.dk, og prisindekset bygger på mæglernes indberetninger.

Oversigt

    Oversigt