I det fynske folks tjeneste

Privat sorggruppe for børn og Unge

Hvert år mister op mod 700 børn og unge på Fyn en mor eller far, og selvom de risikerer en dyb krise af sorg, så er der ofte ingen hjælp at hente. Men den hjælp har frivillige kræfter nu sikret de efterladte børn og tilbyder sorggrupper.

10:14

00:43

1 af 3

Et nyt og storstilet initiativ, Børn og Sorg Fyn, skal nu sikre, at børn og unge på Fyn, der mister en mor eller far, kan få hjælp og støtte i sorggrupper.

- Jeg er ikke helt tom for energi mere. Nu kan jeg igen se fremad, siger Freja Royi Mikkelsen, der for et år siden mistede sin far.

Følte sig alene

I den første tid efter sin fars død, lukkede hun sig inde i sig selv, blev ensom og havde svært med at snakke med nogen om hvad der var sket.

- Jeg havde svært ved at græde. Jeg var i chok og forstod ikke hvad der var sket. Mine venner var meget forsigtige og jeg følte mig helt alene, siger Freja.

Alligevel var der ingen kommunal hjælp at hente. Men da hun fik kontakt med foreningen Børn og Sorg Fyn, fik hun et sted at komme, hvor hun kunne snakke og møde andre, der også havde mistet en mor eller far.

- Vi skal nå alle på Fyn. Vi har taget kontakt til skoler, læger og biblioteker for at fortælle, at vi eksisterer. Det er så vigtigt, at børn får behandlet deres sorg efter tabet af en forældre, siger Conny Troest Larsen, der er formand for Børn og Sorg Fyn.

Frivillige kræfter

Det er frivillige kræfter i kirkeligt regi, der står bag initiativet og tilbyder børnene professionel hjælp i trygge rammer. Blandt andet præster og socialpædagoger hjælper de udsatte børn.

Næste sorggruppe starter midt i februar, 2012. Læs mere her: http://www.børnogsorg.dk/news.php

Se Børn og Sorg Fyns hjemmeside