Privat sygesikring i Dalum

Dalum Papir A/S har allerede tegnet privat sundhedsforsikring for virksomhedens 80 funktionærer. Overvejelser om at give alle 330 medarbejdere tilbuddet er langt fremme. Årsagen er lange ventelister til de offentlige sygehuse.

Papirfabrik sygesikrer medarbejdere

Dalum Papir A/S har allerede tegnet privat sundhedsforsikring for virksomhedens 80 funktionærer. Overvejelser om at give alle 330 medarbejdere tilbuddet er lang fremme. Årsagen er lange ventelister til de offentlige sygehuse.

"Mange af vore medarbejdere kan vi ikke undvære i længere tid. Derfor er det en fordel, hvis de kan blive behandlet i en fart på privathospital", siger Benny Rasmussen, administrationschef på Dalum Papir A/S.

Odensevirksomheden er et eksempel på en stigende tendens herhjemme. Forsikringsselskaberne melder om en udvikling, der går stærkt. Danica Pension tegnede f.eks. 2575 sundhedsforsikringer i 1998. I 2000 var tallet 12.612. Omkring 50.000 danskere har i dag tegnet en sundhedsforsikring. Hertil kommer de mange, der har en såkaldt operationsforsikring i Sygeforsikringen "Danmark".

Ventelisterne til de offentlige sygehuse er den årsag, der nævnes oftest, når tendensen skal forklares. Men andre årsager tæller med, når virksomheder tegner forsikringer for medarbejderne.

Administrationschef Benny Andersen, Dalum Papir A/S, siger: "Sundhedsforsikring er et godt argument for at tiltrække ny medarbejdere og holde på dem. Folk lægger mærke til meget andet end løn, når de søger job". Han tilføjer, at et tilbud om sundhedsforsikring kan være et godt alternativ til en lønforhøjelse. Den har nemlig den fordel, at den er skattefri, siger han.

Oversigt

    Oversigt