Private bankkunder overlever bankkollaps

Hr. og Fru Jensen behøver ikke frygte for lønkontoen, hvis den kollapsede Fionia Bank bliver solgt.

Nej tak til eksotiske spekulanter

Almindelige kunder i Fionia Bank følger uden problemer med over, hvis for eksempel Spar Nord køber banken. Det skriver borsen.dk.

- Vi forventer, at tæt på 100 pct. af privatkunderne og en meget betydelig del af Fionia Banks øvrige naturlige kundekreds vil blive flyttet med ved et salg, siger Henning Kruse Petersen, der er formand for statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet, der overtog styringen med den fynske bank tidligere på året.

Mens det ser lyst ud for privatkunderne, så er det ikke sikkert, at en fremtidig køber vil have alle erhvervskunderne med i købet.

- Det, vi forventer bliver tilbage, er nogle af de mere eksotiske forretninger med ejendomsselskaber langt fra Fyn. Jeg ved ikke, hvor naturligt det er for en bank på Fyn at finansiere ejendomskøb i Frankfurt, siger statens mand for bordenden, Henning Kruse Petersen til borsen.dk.

Hvem vil købe en landmand

Også landmændene frygter, at de bliver taberne i salget af banken. Tæt på 900 af Landboforeningen Centrovice's 2200 medlemmer er nemlig kunder i banken.

Og her mener formanden, Niels Rasmussen, at mange landbrug ikke er "dét, man kalder en god forretning".

Læs mere om Finansiel Stabilitet

Oversigt

    Oversigt