I det fynske folks tjeneste

Private vogter deres kvarter om natten

03:36

Et vagtværn bestående af beboere på Dragebakken i Odense er opstået, fordi beboerne er utrygge en en række indbrud, der alle er begået i en weekend i september.

1 af 2

Kvarteret omkring Dragebakken i Odense er blevet et utrygt sted at bo, siger beboerne. Derfor har de oprettet et privat vagtværn.

Utrygheden i kvarteret er opstået, fordi der i september har været syv indbrud på en weekend.

Derfor patruljerer nogle af beboerne i weekenderne rundt om natten. Samtidig er alle i det lille boligkvarter blevet meget opmærksomme på nye biler eller nye mennesker i kvarteret, for indbruddene har gjort stort indtryk på beboerne - Særligt dem det gik ud over:

- Jeg kunne ikke være tryg, og jeg kunne ikke slappe af og nyde at være i mit hjem, siger Kiril Rasmussen, der bor på Dragebakken.

I dag tager beboerne patruljevagter på skift for at skabe større tryghed.

- Vi blev enige om at vi måtte tage affære selv, og når vi går en runde i kvarteret holder vi øje med fremmede biler og undersøger stisystemerne, hvor tyvene plejer at flygte, siger Torben Kramer fra Dragebakken.

Kiril Rasmussen er glad for patruljeringen.

- Efter indbruddet har jeg ikke følt mig tryg. Jeg føler, at jeg skal være hjemme for at passe på mine ting, men jeg tør ikke være her alene, siger Kiril Rasmussen.

Men selvom vagtværnet skaber tryghed i kvarteret, bliver initiativet ikke bakket op af kommunen.

- Borgere skal ikke selv patruljere, det er politiets opgave, siger formanden Tryg-by udvalget, Christian Frederiksen(S).

Ved du noget? Så send os et tip