Privathospital afviser kritik

Kirurg og direktør for H.C. Andersen Klinikken i Odense, Jens Pilegaard, siger til TV 2/FYN, at han vurderer, at han har hjulpet 15-årig Caspian Drumm til en bedre tilværelse ved at bortoperere de bryster, som han er født med.

Jens Pilegaard stod selv for operationen efter at have haft samtale med Caspian Drumm og hans familie. Her har den daværende pige forklaret, hvorfor hun har ønsket at kunne fremstå fysisk som den dreng, hun følte hun var indeni.

- Hvis man har store problemer, som kan afhjælpes ved en operation, så mener jeg, at man skal gøre det, siger Jens Pilegaard til TV 2/FYN.

Privathospitalet H.C. Andersen Klinikken er blevet kritiseret dagen igennem for at have brystopereret en kun 15-årig. Det offentlige gør det først efter mange undersøgelser af blandt andet end psykolog - og først når man er 21 år.

- Generelt er 15-årige ikke parat til at træffe den slags beslutninger, men jeg ser Caspian som en utrolig moden person, og jeg har fået indblik i familien, hvor det her har været diskuteret meget gennem årene, siger Jens Pilegaard.

På spørgsmålet om, hvorvidt Jens Pilegaard ville gøre det en gang til, svarer han:

- Nu ligger sagen ved Sundhedsstyrelsen, så jeg afventer selvfølgelig den redegørelse, der kommer.

Du kan høre mere af TV 2/FYNs interview med Jens Pilegaard ved at klikke på videoklippet øverst i artiklen.

Oversigt

    Oversigt