Privathospital truer OUH's hjertecenter

Et af landets mest specialiserede hjertecentre - OUH's hjertecenter må flere gange om ugen se sig forbigået af det private hjertecenter i Varde. Hvis det fortsætter, kan det i værste fald betyde lukning for OUH's hjerteafdeling.

Til trods for at hjerteafdelingen på Odense Universitets Hospital har kapacitet til 17 operationer om ugen, blev der i sidste uge kun foretaget otte operationer. Samtidig fik det private hjertecenter i Varde penge fra Region Syddanmark til at udføre ni hjerteoperationer - operationer der altså uden ventetid kunne være udført på OUH.

Overfor TV2/Fyn anerkender Poul Erik Svendsen, formand for Region Syddanmarks sundhedsudvalg, det problematiske i, at et privat sygehus får operationer, når et offentligt sygehus står med tomme operationsstuer.

- Hvis vi skal benytte private hospitaler i offentligt regi, så skal det være som en buffer, hvis vi ikke selv har kapacitet nok. Så kan vi købe ydelsen, sådan at borgerne kommer til med det samme, men vi kan ikke gå på akkord med vores universitetshospitals hjerteafdeling - der skal vi sikre, at det er patienter nok, siger Poul Erik Svendsen til TV2/Fyn.

Se mere om sagen på TV2/Fyn i aften klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt