Privatskole trives

Mens kommunerne laver større skoler og putter flere elever i klasserne, og er der fortsat skoler, der satser på det modsatte. Og det trækker børn og forældre til.

På Stige Friskole tynger alderen ikke. På trods af at Stige Friskole til maj kan fejre 150 års jubilæum, så er der liv i den gamle skole.

Og skolen går stik imod strømmen i det kommunale skolevæsen - her er småt godt.

- Vi har et maks på 22 elever pr klasse og vi har en skole på lige knap 200 elever, det vil sige lige knap 20 elever i snit. Det synes vi er en meget ideel skolestørrelse. Det giver nogle klassestørrelser, hvor der også kan være lidt socialt miljø, men når vi kommer over 22 elever, så begynder det at blive meget svært for læreren, siger skoleleder Egon Nielsen på Stige Skole.

Interessen stiger

Børnetallet er faldende i det område, hvor Stige Friskole ligger, men alligevel er interessen for skolen konstant.

Friskolen får elever fra flere af de omkringliggende kommuneskoler; både fra Odense Kommune og Nordfyns Kommune.

Det er netop de mindre forhold, der trækker elever til, og det er en tendens, de genkender i Danmarks Friskoleforening.

- Der er faktisk mange forældre, som ikke er enige i den her landsdækkende tendens til, at stordrift er godt og som faktisk tillægger det en stor værdi, at deres børn kan færdes i nogle mindre enheder. Så det der med, at der måske er 16 eller 18 i klassen er så væsentligt, at det er udslagsgivende for, hvor deres barn skal gå i skole, siger informationskonsulent i Danmarks Friskoleforening Maren Skotte.

Friskolen mærker tydeligt på henvendelser fra forældre, at der ser omstruktureringer og nedskæringer på de kommunale skoler.

Og der er med til at sikre Stige Frisekole i fremtiden.

- Det bliver endnu nemmere at sikre sig det elevtal, der skal til, for at vi har den skolestørrelse vi har, siger Egon Nielsen.

Oversigt

    Oversigt