Problemfamilier skal frivilligt ud af Vollsmose

Odense Kommune arbejder på planer om at flytte udvalgte familier frivilligt ud af Vollsmose. Ordningen har haft stor succes i København.

- I Vollsmose er det relativt få familier, der skaber uro og er meget synligt kriminelle. Dem vil vi gerne give mulighed for at starte på en frisk et andet sted i byen, siger Leif Hansen, stabschef i Odense Borgmesterforvaltning til Berlinske Tidende.

Flytningen bliver et frivilligt tilbud til familierne, og kommunen forventer, at mange familier vil være interesseret i at start på en frisk et andet sted i byen.

Flytningen af familierne skal ske i samarbejde med boligforeningerne og politiet. En flytning har nemlig først den ønskede effekt, hvis familien flyttes helt væk fra området.

- Der er tre boligselskaber i Vollsmose, så hvis en familie bliver smidt ud, kan de bare flytte ind i det næste højhus i en af de andre boligforeninger. Så flytter familien hen om hjørnet, og problemerne er de samme, siger politiinspektør Johnny Schou, der er leder af lokalpolitiet hos Fyns Politi til avisen.

Succes i København

I hovedstaden har kommunen med stor succes frivilligt flyttet en lang række familier væk fra ghettoen i Tingbjerg, og nu vil København udvide ordningen til andre belastede områder.

Resultaterne er blandt andet at kriminaliteten i de 17 flyttede familier er faldet med 82 procent, og samtidg bliver der mere ro i ghettoen.

- Det løsner lidt op og kan dæmpe kriminaliteten, når nogle af de lidt hårdere familier, der måske har flere børn, som laver kriminalitet i områderne, får tilbud om at bo andre steder, siger politiinspektør Gert Sejbak fra Station Bellahøj.

Oversigt

    Oversigt