Professor: - Forsikringsselskaber må gerne overvåge dig

Det er ikke ulovligt for forsikringsselskaber at overvåge deres kunder på sociale medier.

Forsikringsselskabet Topdanmark overholder loven, når de overvåger Pia Skovmose fra Ringe.

Hun føler sig krænket, fordi forsikringsselskabet betvivler hendes nedsatte arbejdsfunktion, når hun dagligt kan gå til hundetræning og lufte sine tre hunde af racen hovawart. Topdanmark anker nu den tidligere afgørelse. 

Dog mener TV 2/FYNs Facebook-brugere, at forsikringsselskabet overskrider et moralsk kodeks.

Ifølge professor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet Sten Schaumburg-Müller har Topdanmark i den aktuelle sag med Pia Skovmose fulgt loven. Han vil dog ikke vurdere, hvorvidt overvågningen er uhensynsfuld.

- Det er aldrig rart at blive overvåget, og det sker jo også typisk ved, at man ikke ved det. Dét er ubehageligt, og det er ubehageligt at blive betvivlet. 

- Men efter loven må forsikringsselskabet gerne gøre det, de har gjort. De må ikke bare kontrollere alt og alle, men har de en formodning og mistanke om, at der kan være noget, må de gerne tjekke det, undersøge det og foretage en overvågning, fortæller Sten Schaumburg-Müller. 

Overvej opslag på Facebook

Professoren mener ikke, at man helt skal kvitte sociale medier, hvis man har en sag kørende med et forsikringsselskab. Men han opfordrer til, at man grundigt overvejer, hvad der ryger på eksempelvis Facebook.

- Jeg synes, man skal tænke over, hvad man lægger op og tænke over, at når man lægger det op på en åben Facebook-side, er det ikke længere privat, siger Sten Schaumburg-Müller.

Det er i sidste ende Ankestyrelsen, og ikke forsikringsselskabet, der vurderer, om Pia Skovmose fortsat har ret til erstatning. Topdanmark har tidligere skrevet til TV 2/FYN, at de vil indrette sig efter Ankestyrelsens afgørelsen.

 

Oversigt

    Oversigt