Professor kritiserer Langeland-borgmester for ”dårlig ledelse”

En borgmester må ikke være følelsesladet og truende, siger professor, der kritiserer Langelands borgmester i Tullebølle-sagen.

I en telefonsamtale har Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), angiveligt hidset sig op og bandet over for daværende centerleder Hanne Sommer ved det nu lukkede Børnecenter Tullebølle.

Samtalen var så voldsom, at centerlederen efterfølgende brød grædende sammen og blev sygemeldt. Ifølge Kurt Klaudi Klausen, der er professor i offentlig administration og ledelse på Syddansk Universitet, har Langeland-borgmesteren håndteret situationen helt forkert.

- For det første skal han ikke kontakte en decentral leder direkte. Det er i modstrid med god forvaltningsetik, siger Klaus Klaudi Klausen til TV 2/FYN.  

- For det andet skal ledelseskommunikationen ikke være følelsesladet og truende. Det er dårlig ledelse, fortsætter han.

quote Det er dårlig ledelse.

Klaus Klaudi Klausen

 

Så galt kan det gå

Mandag morgen kom det frem i Radio24syv, at det fremgår af et telefonnotat, at borgmesteren i stærke vendinger havde bedt Hanne Sommer om at udtale sig til pressen på grund af de mange problemer på børnecentret. Det ønskede hun ikke.

- Sagen illustrerer, hvor galt det kan gå, når en borgmester ikke har en kommunaldirektør at læne sig op ad, men i stedet for forsøger at agere arbejdende bestyrelsesformand, siger Klaus Klaudi Klausen.

TV 2/FYN er også i besiddelse af telefonnotatet, hvor det blandt andet fremgår, at det vil få konsekvenser for centerlederen, hvis hun ikke gør, som borgmesteren dikterer.

Borgmester: Det husker jeg ikke

Bjarne Nielsen husker ikke samtalen som så hård, som det fremgår af telefonnotatet, men han erkender, at han har pålagt den daværende centerleder at udtale sig til pressen.

- Det er korrekt, at jeg pålægger hende at gå i fjernsynet og svare på spørgsmål. Men at det skulle være ført i en tone, hvor der blev bandet og svovlet, kan jeg ikke huske, siger Bjarne Nielsen til Radio24syv.

Telefonsamtalen har ifølge Radio24syvs oplysninger fundet sted den 2. august 2016 klokken 14.39. Historien bekræftes af en af Hanne Sommers kollegaer.

Centerleder: Det var ganske ubehageligt

Hanne Sommer bekræfter over TV 2/FYN, at hun står ved telefonnotatet. Hun ærgrer sig over, at borgmesteren har svært ved at huske deres samtale den 2. august 2016. 

- Jeg er rigtig ked af, at han ikke kan huske, for det kan jeg. Det var ganske ubehageligt, siger Hanne Sommer til TV 2/FYN.  

Efter sin sygemelding vendte Hanne Sommer aldrig tilbage som leder af Børnecenter Tullebølle, der blev lukket af Udlændingestyrelsen i slutningen af oktober. 

Oversigt

    Oversigt