I det fynske folks tjeneste

Professor om politikaos: Et skrig om, at nogen skal gøre noget

00:17

Foto: Anders Høgh

Den interne konflikt hos Fyns Politi er gået i hårdknude, mener professor i offentlig administration og ledelse.

Uoverskuelig reorganisering, hård ledelsesstil og dårlig kommunikation er nogle af de ting, der onsdag fik Fyns Politiforenings 600 medlemmer til at afbryde samarbejdet med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. 

Det er et skrig om, at nogen gør noget, når man ikke mener, man kan gøre noget længere.

Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig administration og ledelse, SDU

Og ifølge en professor i offentlig administration og ledelse så virker udmelding fra politiforeningen som sidste forsøg på at løse en intern konflikt.

- Det er klart, at man laver ikke sådan en aktion og udmelding i offentligheden, uden man har prøvet andet først. Det er et skrig om, at nogen gør noget, når man ikke kan gøre noget længere, siger Kurt Klaudi Klausen, der er professor i offentlig administration og ledelse på Syddansk Universitet.

Konflikten er gået i hårdknude

Onsdag stoppede Fyns Politiforening samarbejdet med politidirektøren. Senere på dagen inviterede politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til møde fredag, så parterne kunne få løst konflikten. Men i følge Kurt Klaudi Klausen, så kan konflikten blive svær at løse. 

- Når man kommer til en situation, hvor konflikten er gået i hårdknude, så går der skår i tilliden. Det er ikke noget, man sådan lige retter op på igen, forklarer Kurt Klaudi Klausen og uddyber, at han ikke kan huske at have set en lignende konflikt i politiet før. 

Professor Kurt Klaudi Klausen kan dog ikke give et konkret bud på, hvordan konflikten mellem den fynske politiforening og den fynske politidirektør slutter. 

- Enten forhandler de videre, eller også kommer der en tredjepart ind, men det er svært at vide indtil videre, forklarer Kurt Klaudi Klausen til TV 2/FYN. Landets 12 politidirekører udpeges af justitsministeren.

 

03:06

Krisen mellem de ansatte hos Fyns Politi og politidirektør Kit Claudi Grøn Iversen er en hårdknude, der ikke lige kan løses. Sådan siger en forvaltningsekspert i dag.

Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip