I det fynske folks tjeneste

Professor: TV2 var tæt på konkurs

Nødhjælp fra regeringen til TV2 tyder på, at stationen var tæt på at gå konkurs. Trods udsigt til statslån er TV2 dog ikke sikret endnu, vurderer professor.

TV2 har været truet af betalingsstandsning eller direkte konkurs. Professor i medievidenskab ved Århus Universitet Frands Mortensen mener, at hjælpen fra kulturminister Brian Mikkelsen til TV2 i form af statsgaranterede lån er et udtryk for dyb krise.

- Umiddelbart må det betyde, at TV2 rent faktisk var ved at gå konkurs. At TV2 rent faktisk ikke kunne låne penge i banken til at betale sine regninger, så TV2 må have være tæt på at gå i hvert fald i betalingsstandsning. Det er en temmelig alvorlig situation, siger Frands Mortensen.

Han betegner salget af TV2 som et prestigeprojekt for Brian Mikkelsen, og derfor var han tvunget til at hjælpe den økonomisk nødlidende station, lyder det.

Frands Mortensen mener dog ikke, at TV2 har klaret skærene endnu, fordi EU-Kommissionen først skal godkende hjælpen. Det kan i værste fald tage 18 måneder, lyder det fra medieprofessoren.