I det fynske folks tjeneste

Protester mod skolelukning på Ærø

Ærøskøbing er en by i oprør. Både skoleelever, lærere og handlende var torsdag på barrikadene i protest over at politikerne har besluttet at flytte de ældste klasser på Ærøskøbing Skole til Marstal.

Eleverne blokerede skolen i protest mod flytningen af de ældre årgange

1 af 2

Det er ikke hver dag, at en fredelig by som Ærøskøbing går på barrikaderne, men byen er i oprør. Borgerne er i rasende over at et stort flertal i kommunalbestyrelsen har besluttet at flytte de ældste klasser fra byens skole til Marstal.

- Vi skal nu køre 40 minutter i bus frem og tilbage og måske skal vi aflyse valgfag, og vi får svært ved at nå vores fritidsaktiviteter, siger Emil Petersen, der er elevrådsformand på Ærøskøbing Skole.

Eleverne boykottede torsdag undervisningen, og mødte op foran Rådhuset. Lærerne gik til fagligt møde, og selv de handlende i byen bakkede protesten op ved at lukke alle forretninger mellem klokken 12 og 13.

- Vi er meget kede af at miste skolen og føler ikke at alt er blevet belyst i denne sag, siger Conni Christoffersen, formand for Ærøskøbing Handelsstandsforening. 

Lærerne ophæver blokaden af skolen fredag morgen, hvor politikerne er inviteret. Mødet er åbent for alle