I det fynske folks tjeneste

Provinsbyer truet af kommunalreformen

Flere mindre provinsbyer kan blive de helt store tabere efter kommunal-reformen. Forsker frygter, at byer som Faaborg kan dø hen.

De små provinsbyer kan blive udsat for samme skæbne, som ramte landsbyerne for 30 år siden. Der forudser Pia Heike Johansen, landdistriktforsker på Syddansk Universitet.

- Nu kender vi konsekvenserne i landsbyerne, så måske skulle man tage ved lære af dem og være varsom, når vi begynder at gøre nøjagtigt det samme i provinsbyerne, siger Pia Heike Johansen til Fyns Amts Avis.

Faaborg er en af de mindre provinsbyer, der har været hårdt ramt af udviklingen efter kommunalreformen. Inden for de seneste år har Faaborg mistet sit rådhus, politistation, domhuset, dommerkontoret og posthus. Og byens sygehus lukker også.

- Størrelsesforholdet er anderledes end i landsbyerne, men det er sådan set den samme proces, man har sat i gang. De lokale omdrejningspunkter i landsbyerne er forsvundet, og det samme er nu ved at ske i en provinsby som Faaborg, siger Pia Heike Johansen.