Provinsen vil bekæmpe hjerneflugt

Jysk-fynsk erhvervssamarbejde vil forsøge at bremse de højtuddannedes flugt til hovedstaden. Midlet er bl.a. bedre uddannelsestilbud.

-

Jysk-fynsk erhvervssamarbejde vil forsøge at bremse de højtuddannedes flugt til hovedstaden.

Midlet er bl.a. bedre uddannelsestilbud. Hovedstaden virker som en magnet på højtuddannede og uddannelseskløften til provinsens udkantsområder bliver dybere.

Kun 2,5 procent med en lang videregående uddannelse bor eksempelvis i Ribe og Ringkøbing amter. Hvorimod København topper med 12 procent. På landsplan har gennemsnitligt seks procent en længerevarende uddannelse. Udviklingen vækker bekymring visse steder i provinsen, og nu vil Det jysk-fynske erhvervssamarbejde forsøge at vende tendensen ved først og fremmest at skabe bedre uddannelsesmuligheder i udkantsområderne.

- Vi ser vore unge drage mod Århus og København for at tage en uddannelse, og de vender sjældent tilbage, når de er færdiguddannede. Derfor skal der gøres en ekstraordinær indsats for at få sat handling bag regeringens vækstplan om et Danmark i balance, siger borgmester Viggo Nielsen (V), Skjern.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt