Psykisk syg følte sig forfulgt før ulykke

Psykisk syg mand rev i rattet i taxa med 150 kilometer i timen, fordi han følte sig forfulgt og ville begå selvmord. Chaufføren døde.

Det var tilsyneladende massive psykiske problemer, der lørdag nat fik en psykisk syg mand til at tvinge den taxa, han selv var passager i, ind i autoværnet på den fynske motorvej.

Den 26-årige mand overlevede, mens den 65-årige chauffør blev dræbt ved ulykken.

Den unge mand blev lørdag middag fremstillet i Retten i Svendborg. Han havde et dybt sår i hovedet, men er ifølge lægerne på Odense Universitetshospital ikke mere fysisk påvirket af ulykken, end at han kunne fremstilles i grundlovsforhør.

Han afviste dog på det kraftigste at sige noget som helst så længe der var journalister til stede i retssalen. I stedet fremlagde anklageren de forklaringer, den unge mand efter ulykken har givet til politiet.

Fængslet på psykiatrisk afdeling

Den 26-årige lider af aspergers syndrom, psykotiske anfald og tvangstanker. Han bor til daglig i et bofællesskab for psykisk syge, og ifølge sine forældre har han længe været sygeligt overbevist om, at journalister fra Se & Hør vil dræbe ham og udslette hans familie. Uvist af hvilken grund prajede han fredag aften en taxa i Randers og bad om at blive kørt mod Sjælland. Men på den fynske motorvej gik det galt.

Vidner, der kørte bag taxaen på den fynske motorvej har fortalt, hvordan taxaen med 150 kilometer i timen pludselig krængede skarpt til højre og ramte autoværnet, så det slog gnister. Taxaen rullede derefter om på taget og endte inde i autoværnet i midten af motorvejen. Chaufføren var livløs, da vidnerne nåede frem, mens den 26-årige mand sad og talte i mobiltelefon med sin mor.

- Der kan du selv se, jeg skulle slås ihjel, sagde han blandt andet, og moderen var overbevist om, at det var endnu en af sønnens opdigtede historier, indtil et vidne tog telefonen og forklarede, hvad der var sket.

Den 26-årige har både på ulykkesstedet og efterfølgende i ambulancen fortalt, at han rev i taxaens rat, fordi han følte sig forfulgt og ville begå selvmord. I retten lørdag sad han dog stille og virkede af og til en smule desorienteret. Han er sigtet for uagtsomt manddrab og for at bringe andres liv i fare.

Retten besluttede, at han skal varetægtsfængsles på en psykiatrisk afdeling i fire uger. Det accepterede han.

Oversigt

    Oversigt