Psykisk syge motionerer for lidt

Psykisk syge fynboer motionerer for lidt, men det skal et nyt motionsløb nu lave om på.

Fruens Bøge kommer til at danne ramme om det første Skovsøløbet den 17. september, hvor deltagerne kan vælge mellem at løbe to eller fem kilometer.

Løbet arrangeres af Dansk Arbejder Idrætsforbund, Fynske Idrætsforbund og Center for Socialpsykiatriske Dagtilbud i Odense, CSD.

Baggrunden er, at psykisk sårbare mennesker typisk dør 15 - 20 år tidligere end resten af befolkningen blandt andet på grund af livsstilssygdomme, der ellers kan undgås med motion.

For lidt fokus på motion

Skovsøløbet forsøger at åbne folks øjne for, hvor vigtig motion er.

Ikke blot for de psykisk udsatte selv, men også pårørende, venner og ansatte ved kommunen.

CSD oplever nemlig, at der mangler fokus på værdien af motion og at familie, venner og ansatte ved kommunen gør for lidt for at motivere de psykisk syge til at motionere.

- Vi mangler opbakning til at få dem igang og til at de bliver ved med at motionere. Det håber vi Skovsøløbet ændrer på, siger Stine Søndergaard fra CSD.

Ingen idrætsforeninger

Et tegn på, hvor lidt idræt fylder i psykiatrien på Fyn, er, at der ikke findes en eneste idrætsforening for psykisk syge.

De såkaldte IFS-foreninger får ellers støtte fra Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold og Danmarks Idrætsforbund.

Omtrent halvdelen af de danske kommuner har en IFS-forening, men altså ikke en eneste på Fyn.

Du kan tilmelde dig her

Oversigt

    Oversigt