Psykolog kritiserer kommune: - Man kan ikke bare få en ny mor og far

Det kan få alvorlige konsekvenser for treårig dreng, når han skal tilbage til sine biologiske forældre. Absurd at give barnet "ny" mor og far, mener psykolog.

Det har chokeret en nordfynsk plejefamilie, der har fået at vide af kommunen, at deres treårige plejesøn skal føres tilbage til sine biologiske forældre, selv om han har boet hele sit liv hos plejeforældrene.

Plejeforældrene mener, at der bør tages hensyn til barnets bånd til sin plejefamilie. Kommunen føler sig dog forpligtet til at få barnet forenet med sine biologiske forældre, og det møder kritik fra familie- og børnepsykolog Ulla Dyrløv. 

- Det at lære at kalde nogle andre for mor og far er helt absurd, siger Ulla Dyrløv.

- Det kan man ikke. Man kan ikke bare få en ny mor og far, fordi det, der ligger i at være forældre, er præcis det her med, at man knytter den helt nære relation, forklarer psykologen.

Angst, utryghed og forsinket udvikling

Det vil derfor have konsekvenser for barnet, hvis han fjernes fra plejeforældrene og gives tilbage til sine biologiske forældre, der nu er parate til at tage sig af ham.

- Her og nu vil det skabe angst hos ham. Det vil skabe en voldsom utryghed, og det vil forsinke hans udvikling – både den sproglige og motoriske. Al hans udvikling vil blive forsinket, siger Ulla Dyrløv.

- Det er ubærligt. Det er der nogle, der er nødt til at sige højt. Der er et barn her, der kommer til at lide overlast, og vi ved det alle sammen, fortsætter hun.

Jens Otto Dalhøj, der er formand for Børn- og Ungeudvalget har tidligere forklaret til TV 2/FYN, at kommunen gør sin pligt ved at bringe barnet tilbage til sin biologiske familie.

- Vi har en forpligtelse til at søge imod at hjemgive ethvert barn, siger han.

Oversigt

    Oversigt