Publikum skal se skuespillerne skændes

Når publikum bliver lukket ind til 'Rod i replikken' på Teater95B, er det til to oplevelser. Først ser man skuespillerne øve og bagefter opføre forestilling.

Gad vide, hvilke skænderier og uenigheder der er foregået ved prøverne forud for en teaterforestilling? Det kan publikum nu få et bud på, når Teater95B i Odense åbner op for forestillingen 'Rod i replikken'.

- Vi syntes selv, vi har haft så mange sjove oplevelser med misforståelser og konflikter under prøver, at det kunne være sjovt at sætte på spidsen, siger Kasper Møller, der er teaterdirektør på Teater95B.

Derfor består teatrets juleforestilling af en todelt oplevelse. Første akt består af forestillingen 'Rod i replikken', hvor man følger en gruppe skuespillere øve sig til en forestilling. I andet akt ser man så selve forestillingen 'Mysteriet i barbersalonen'.

Ifølge Kasper Møller giver det ekstra lag, når publikum oplever skuespillerne med to identiteter.

- Man lærer karaktererne at kende som krukken, divaen og den evige birolle. Og når de så spiller i 2. akt, kan man se deres karakterer skinne igennem i rollerne dér, fortæller han.

Kasper Møller er selv med på scenen sammen med Thea Boel og Tom Due, der har skrevet manuskriptet. 

Thea Boel er uddannet som musicalperformer fra Performing Arts School i Sverige, og hun har netop spillet Rødhætte i musicalen "Into the Woods" i Tivoli.

Kasper Møller har erfaring fra en lang række teatre, blandt andet Odense Teater, Frøbjerg Festspil og Varde Sommerspil.

Tom Due har før medvirket i blandt andet Frøbjerg Festspil og har desuden skrevet musicalen "Elvis", der er blevet opført i Odense, Vejle og København. 

Kasper Møller kalder selv konstruktionen af forestillingen for en slags metateater, men selvom det handler om livet bag kulisserne, er han ikke i tvivl om, at det også vil tiltale publikum.

- Vi skal have det sjovt. Publikum får et underholdende indblik i en dysfunktionel teatergruppe.

Spørgsmålet er så, om den dysfunktionelle teatergruppe kan skabe julestemning hos publikum. 

'Rod i replikken' opføres på forskellige dage frem til 16. december.

 

Oversigt

    Oversigt