I det fynske folks tjeneste

Pulveralarm i Glamsbjerg

Assens Politi slog onsdag eftermiddag miltbrand-alarm efter at en virksomhed i Glamsbjerg havde modtaget en forsendelse med ampuller der indeholdt hvidt pulver. Politi og brandvæsen isolerede virksomheden GW Sprinkler, mens alle ansatte blev desinficeret.

-

Assens Politi slog onsdag eftermiddag miltbrand-alarm efter at en virksomhed i Glamsbjerg havde modtaget en forsendelse med ampuller, der indeholdt hvidt pulver. Politi og brandvæsen isolerede virksomheden GW Sprinkler, mens alle ansatte blev desinficeret.


Virksomheden GW Sprinkler i Glamsbjerg modtog onsdag ni paller med ventiler fra USA. Den ene palle viste sig at indeholde to glasampuller med hvidt pulver, og da den ene ampul var gået i stykker blev Assens Politi alarmeret.


Lokalerne rømmet
Den kommunale indsatsleder og embedslægen besluttede, at lokalerne skulle rømmes. De ansatte, der havde været i kontakt med pulveret blev beordret  i bad og fik derefer nyt tøj på.  


Brandvæsenet fra Odense blev tilkaldt med beskyttelsesdragter og arbejdede hele eftermiddagen med at isolere pulveret og rengøre stedet.


GW Sprinker var efterfølgende i kontakt med afsenderen i USA, og fik oplyst, at der ikke skulle være ampuller i forsendelsen.


Analyseres i København
Pulveret bliver nu transporteret til Serum Instituttet i København for at få slået fast om der er tale om miltbrand.


Det er langt fra første gang at der er mistanke om miltbrand på Fyn, men det er første gang at det mistænkelige pulver kommer i ampuller. Indtil nu har ingen breve dog vist sig at indeholde miltbrand.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.