Pushere reklamerer på gymnasium

Flyers og sms'er med tilbud om hash sendes direkte til unge gymnasieelever i Odense

I Odense er pushernes markedsføring rykket helt ind på ungdomsuddannelserne, og på Tietgen Handelsgymnasium modtager eleverne nu flyers og sms’er med tilbud om at købe hash, som kan blive kørt ud til eleverne på gymnasiet. Det er en udvikling, der bekymrer rektor Gitte Bargholt, oplyser DR FYN.

- Vi ved, at hvis man ringer bestemte steder hen, så vil det blive leveret. Vi har ikke adgangskontrol, så man kan nok få det leveret med det samme, siger hun.
 
Ansatte på gymnasiet har overhørt samtaler på gangene, hvor elever bestiller hash over telefonen, og i begyndelsen af skoleåret blev 10-12 elever sendt hjem, efter de røg hash tæt på skolen.

Ifølge undersøgelsen ’UNG Odense’, som blev offentliggjort i 2015, har 45 procent af de unge mellem 15 og 25 år i Odense prøvet at ryge hash.

Og de seneste år er markedsføringen af stoffet over for de unge blevet mere aggressiv, bekræfter faglig leder på Behandlingscenter Odense Torben Vangsted.

- Vi oplever, at ungdomsuddannelserne meget oftere end tidligere bliver frekventerede af mennesker, som vil sælge blandt andet hash. For år tilbage var det noget, der foregik i byen, siger Torben Vangsted.

Oversigt

    Oversigt