Pytlick: Plads til forbedringer

Med 29-25-sejren på udebane over Viborg tog Odense Håndbold et nyt skridt mod toppen af kvindernes håndboldliga.

Men Odenses stærkt besatte håndboldhold har været længere om at finde rytmen, end træner Jan Pytlick forventede.

Den storsatsende klub har nu vundet tre kampe i træk og ser efterhånden ud til at være kommet i gang.

Men Odense-træner Jan Pytlick lader sig ikke rive med af den gode stime. Han ser fortsat store forbedringsmuligheder i sin nyindkøbte samling af landsholdsspillere og ligaprofiler.

- Vi mangler stadig noget basis som hold, og det må jeg bare erkende. Det har taget længere tid, end vi havde regnet med.

- Men det bliver nogle få procent bedre hver gang i både træning og kamp, siger den tidligere landstræner.

Han peger på Viborg-kampen som et godt billede på holdets situation i øjeblikket.

Odense kom nemlig helt skævt fra start og var bagud 1-6, inden holdet fandt rytmen. Derefter havde man til gengæld godt styr på hjemmeholdet.

- Vi er stadig alt for svingende i vores præstationer, og det viser den start, vi havde på kampen. Det var det samme, da vi spillede hjemme mod Silkeborg. Der er en del at gå på endnu, siger Jan Pytlick.

Op til denne sæson har han hentet prominente navne som Stine Jørgensen, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl og Mette Tranborg til klubben.

Det har fået eksperter til at kalde Odense for guldfavorit. Men det tager tid at få de mange nye profiler til at finde hinanden. Og træneren skal også bruge tid til at få det fulde overblik over sit spillermateriale.

- Det er ikke overraskende, for man ved jo, det er tager tid. Men det gør det jo også for de andre hold. De har jo også fået nye spillere. Jeg synes dog så småt, at det begynder at se bedre ud for os.

- Vi mangler stadig timingen på de pressede tidspunkter. Som træner skal jeg også finde ud af, hvem jeg skal bruge i de forskellige situationer, siger Jan Pytlick.

Odense indledte sæsonen med at slå Aarhus United, men tabte derpå tre kampe på stribe.

Den sløje periode er nu blevet afløst af tre vundne kampe i træk, og specielt onsdagens sejr i Viborg giver Pytlick en indikation af at være på rette spor.

- Det var en af de svære udekampe. Det var virkelig en vigtig sejr, siger Jan Pytlick.

Oversigt

    Oversigt