Pytlicks piger slog russerne

Danmark vandt over de russiske verdensmestre med 32-28 i en træningskamp i Odense. Gode præstationer af Christina Pedersen og Kamilla Kristensen.

Arbejdet med at genskabe et slagkraftigt kvindelandshold frem mod EM-kvalifikationskampene mod Tyrkiet senere i år ser ud til at være på rette vej.

Det lykkedes i hvert fald for landstræner Jan Pytlicks mandskab at besejre de regerende russiske verdensmestre 32-28 i en træningskamp i Odense onsdag aften.

Det danske hold, der måtte undvære Rikke Skov på grund af en knæskade, kom ganske vist hurtigt bagud 2-7 mod russerne, der ud over en række unge talenter stillede med flere af de største profiler.

Men forsvaret blev stabiliseret, og blandt andet takket være en flot præstation af stregspilleren Kamilla Kristensen - der blev dansk topscorer med seks mål - nåede danskerne at få kontakt inden pausen, hvor stillingen var 17-17.

I anden halvleg var det FCK-målvogteren Christina Pedersens tur til at markere sig. En række perleredninger betød, at danskerne kunne trække fra, og et par flotte scoringer af unge Line Jørgensen mod slutningen af kampen var nok til at sikre den danske sejr.

Russerne får dog mulighed for revanche på fredag i Vejle, ligesom Danmark også møder Angola i endnu en testkamp på søndag i Horsens.  

Oversigt

    Oversigt