R: Nu skal det være slut med gamle dieselbiler i bymidten

Den radikale rådkvinde Susanne Crawley Larsen går til kamp mod ældre dieselbiler i Odense Centrum

- Vi skal ikke have gamle dieselbiler i bymidten!

Det ene radikale medlem af Odense Byråd, Rådkvinde Susanne Crawley Larsen, vil have ældre dieselbiler forbudt i centrum. Det skriver hun på Facebook. 

- Selv mener jeg, at ældre dieselbiler ikke længere har nogen berettigelse i centrum, og at vi med en passende indfasning skal forbyde dem i vores bymidte, skriver hun blandt andet. Hun understreger også, at hun er parat til at gå endda endnu længere for at reducere antallet af alle biler i byens midte.

Hun erkender, at det ikke er nogen nem diskussion, men for hende er konklusionen klar. Som minimum skal de gamle dieselbiler ud.

- Der er mange grunde til at ønske sig biler ud af bymidten. Partiklerne, de udleder, gør mennesker syge og skæmmer vores bygninger, de skaber trængsel, bidrager til støjen i byen, og gør det usikkert at være cyklist eller fodgænger. Der er lige så mange grunde til, at vi stadig må have biler i bymidten. Varer skal ind i byen og affald ud igen, redningskøretøjer må kunne komme ind, og for nogen mennesker er en bil den eneste måde, hvorpå de kan være mobile, skriver hun.

Susanne Crawley Larsen ved godt, at det er en kildent emne, der hurtigt kan ende i en lang teknisk diskussion:

- Jeg har tøvet med at lave denne opdatering af frygt for ikke at kunne beskrive kompleksiteten, men vi er nået dertil, hvor vi må tage stilling til, om vi vil have færre eller ingen biler i bymidten. Det er ikke nogen let snak.

Oversigt

    Oversigt