I det fynske folks tjeneste

Råddenskab hos fynsk skrot-virksomhed

Skrotvirksomheden opbevarede flere biler end tilladt og i visse tilfælde i to eller tre lag. Foto: TV ØST

Retten i Odense har mandag idømt en 46-årig mand fra Odense en bøde på 120.000 kroner for en række overtrædelser af miljøreglerne.

Overtrædelserne af miljøreglerne fandt sted fra 2013 til 2015, hvor den dømte var den daglige leder af virksomheden, der foretager bilskrotning i Odense.

- Kommunens vilkår for driften var tilsidesat i en lang række tilfælde. Det drejede sig blandt andet om opbevaring af skrotbiler på en måde, der ikke sikrede mod udslip af væsker til jorden. Derudover havde virksomheden i lange perioder opbevaret væsentligt flere biler end tilladt og i visse tilfælde i to eller tre lag, skriver Fyns Politi i en pressemeddelse.

Odense Kommune havde igennem årene og også før 2013 foretaget talrige tilsyn med virksomheden.

- Der blev foretaget talrige tilsyn med virksomheden, uden at det satte sig nævneværdige spor i miljøbehandlingen. Papirarbejdet var samtidig forsømt, og det gjorde tilsynene vanskeligere for kommunen, skriver Fyns Politi.

Virksomheden har formelt været drevet af i alt tre anpartsselskaber, hvoraf de to henholdsvis er gået konkurs og er tvangsopløst. De var derfor ikke tiltalt. 

- Den dømte fortalte i retten, at han hverken kendte miljøregler eller virksomhedens miljøgodkendelse, skriver Fyns Politi.

Det aktuelt aktive selskab slap med en bøde på 30.000 kroner, fordi det kun har eksisteret i et kort tidsrum sidst i tiltaleperioden. Retten lagde i skærpende retning vægt på antallet af overtrædelser, det lange tidsrum, forureningsrisikoen, og at der var handlet erhvervsmæssigt.

Ved du noget? Så send os et tip