Rådmand om ballade i friluftsbadet: Politi og mere bemanding

En gruppe på 20 til 25 unge generede søndag flere af de andre gæster i Odense Friluftsbad. Nu kræver By- og Kulturrådmand, at der bliver sat hårdt ind for at stoppe balladen.

I Pinsen åbnede Odense Friluftsbad som forsøg med gratis entré. Men det, som skulle have været en glædelig begivenhed, er blevet skæmmet af en gruppe unges grove og provokerende opførsel.

En af friluftsbadets medarbejdere beskriver gruppen af unge som unge af anden etnisk herkomst end dansk, og flere af dem kommer fra Vollsmose, fortæller Rune Bille, der er leder af Odense Kommunes Idrætsparker og dermed også øverste chef for  Odense Friluftsbad.

Flere af weekendens gæster har på Facebook beskrevet deres oplevelser. En af dem er Heidi Astrup Rasmussen fra Bolbro. Hendes datter var i friluftsbadet søndag, hvor gruppen hærgede og provokerede de andre gæster. Heidi Astrup Rasmussen beskriver blandt andet, hvordan gruppen kom med seksuelle opfordringer til en 12-årig pige, og at gruppen opførte sig truende over for et ægtepar.

By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) kræver nu, at der bliver sat ind for at stoppe ballademagerne.

- Der er ingen tvivl om, at det her er uacceptabelt. Derfor har jeg også bedt om, at politiet bliver kontaktet, og det er sket i dag. Og så har jeg bedt om, at friluftsbadet fremadrettet kontakter politiet, hvis der bliver ballade igen, siger Jane Jegind.

Samtidig har By- og Kulturforvaltningen bedt om, at bemandingen i friluftsbadet bliver øget.

- Vi øger nu opmærksomheden på, hvad der sker i friluftsbadet. De medarbejdere i kommunen, som kender de her unge mennesker og arbejder med dem, at de i en periode får en øget tilstedeværelse i friluftsbadet, siger Jane Jegind.

Samtidig vil rådmanden sikre, at ballademagerne får karantæne fra Odense Friluftsbad.

- Vi øger nu opmærksomheden på, hvad der sker i friluftsbadet. De medarbejdere i kommune, som kender de her unge mennesker, og arbejder med dem, at de i en periode får en øget tilstedeværelse i friluftsbadet, siger Jane Jegind.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt