Rådmand på kollisionskurs med sine egne

Virksomheder og institutioner med adresse på og omkring den ulovligt lukkede Landbrugsvej i Odense gør nu et sidste forsøg på at få rådmand, Jane Jegind, i tale om Landbrugsvej.

38 ud af 40 firmaer og institutioner i området har underskrevet en fælles erklæring om, at vejlukningen har medført logistiske problemer for deres virksomhedsdrift. Derfor ønsker de vejen genåbnet. Erklæringen afleverede virksomhederne til rådmanden i sidste uge.

Virksomhederne er utilfredse med, at man - i strid med den gældende lokalplan - lukkede vejen i den ene ende, og dermed besværliggjorde medarbejdere og kunders adgang til området.

- Det står sort på hvidt i lokalplanen fra 1983, at en forudsætning for, at man kan udbygge industrikvarteret herude, det er, at der er åbent i begge ender af Landbrugsvej. Da vi byggede vores afdeling her for to år siden rettede vi os efter lokalplanen i enhver henseende – og det er jo også det, man skal. Men så må man også kunne forvente, at kommunen udviser den anstændighed, lyder det fra Niels Askær, direktør i MV Nordic.

Særlig utilfreds er Niels Askær imidlertid med, at et flertal i By- og Kulturudvalget - sammen med Venstre-rådmand, Jane Jegind - foreløbig ikke har gjort antræk til at ville rulle den ulovlige beslutning tilbage.

- Det skuffer mig voldsomt, at en politiker fra blå blok, som man må forvente også kan se erhvervsproblemerne, ikke tør udvise den ansvarlighed og tage et opgør med sin administration. Det skuffer mig, lyder det fra Niels Askær.

 

Få et hurtigt overblik her - hvad sagen drejer sig om

 

Punktum sættes i næste uge

Slagsmålet om fremtiden for den ulovligt lukkede Landbrugsvej er på vej ind i den afgørende fase.

Spørgsmålet om, hvorvidt den skal genåbnes eller forblive lukket er nemlig på dagsordenen, når By- og Kulturudvalget i Odense mødes tirsdag i næste uge – og i et forsøg på at finde et kompromis i sagen har rådmand, Jane Jegind, indkaldt interessenter og politikere til møde om sagen onsdag.

Foruden repræsentanter fra Aktionsgruppen for en genåbning af Landbrugsvej er også repræsentanter fra de grundejerforeninger, som er imod en genåbning, inviteret. Det samme gælder de politikere, som sidder i By- og Kulturudvalget.

Flere underskriftsindsamlinger fra borgergrupper i området er også landet på rådmandens bord.

 

Virksomhedsejer i Odense: Jeg er skuffet over Jane Jegind

 

Herunder har 189 beboere skrevet under på, at Landbrugsvej skal forblive lukket, mens andre to underskriftsindsamlinger kan mønstre henholdsvis 424 underskrifter for en genåbning og 523 underskrifter for, at Landbrugsvej igen skal betjenes af bussen.

Det er i morgen aften klokken 20.00, at interessenter og politikere er inviteret til forsoningsmøde omkring den ulovligt lukkede Landbrugsvej i Odense. TV 2 Fyn følger mødet.

Oversigt

    Oversigt