Rådmand: Tenniscenter skal drives af tennisfolk – og ikke Marienlyst

Ifølge Jane Jegind skal tennisfolket i højere grad inddrages i driften af det kriseramte tenniscenter i Marienlyst.

I november 2014 åbnede et nyt tenniscenter med seks indendørsbaner ved volley- og fodboldklubben i Marienlyst, men tennisspillerne svigter fortsat tennishallen, og Boldklubben Marienlyst har store problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Klubben har for tredje år i træk bedt kommunen om ekstraordinært tilskud.

By- og kulturudvalget i Odense har tirsdag bedt forvaltningen om at gå i dialog med Fyns Tennis Union, der har meldt ud, at den kan drive tennishallerne uden en ekstraomkostning – i modsætning til Marienlyst, der flere gange har bedt kommunen om hjælp til driften på op imod 350.000 kroner om året. 

- Det er beklageligt at se, at man nu for tredje gang må erkende, at det kan Marienlyst ikke få til at lykkes, og nu har tennisfolket meldt sig på banen og sagt, at det mener de godt, at de kan, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV 2/FYN.

Mangler 350.000 kroner i budgettet

Rådmanden opfordrer til et samarbejde mellem Fyns Tennis Union og Boldklubben Marienlyst, hvor tennishallen ligger.

- Selvfølgelig skal der være et samarbejde mellem Fyns Tennis Union og tennisfolket på den ene side og Marienlyst på den anden side, for de er i deres bygninger, og der er nogle fælles faciliteter, siger Jane Jegind.

quote Det er beklageligt at se, at man nu for tredje gang må erkende, at det kan Marienlyst ikke få til at lykkes.

Jane Jegind

Ifølge Boldklubben Marienlyst mangler der 350.000 kroner i budgettet for 2017 til at få økonomien i det tre år gamle tenniscenter til at hænge sammen. Volley- og fodboldklubben fik 350.000 kroner det første år og 270.000 kroner i 2016 i ekstraordinært tilskud.

Halvdelen af banerne står tomme

Årsagen til underskuddet i Boldklubben Marienlyst skyldes ifølge klubbens direktør, Jens Martinus Pedersen, at alt for få spillere benytter banerne. Belægningsprocenten på de seks tennisbaner i den ydre del af Skibhuskvarteret er på omkring 50 procent – forventningen var, at den ville være på 72 procent.

Volley- og fodboldklubben er dog blevet kritiseret af tennisfolket for en dårlig styring af tennishallen og for at sætte priserne for baneleje for højt. Fyns Tennis Union vil i højere grad arbejde tættere sammen med de fynske tennisklubber om at få markedsført tennisbanerne.

- Vi vil gå langt med hensyn til i samarbejde med de to store klubber Tennis Club Odense og Fruens Bøge Tennisklub om at få det op at stå, siger Fyns Tennis Unions formand, Kai Holm.

- Vi frygter, at man kunne finde på at lukke den ene hal for tennis, forklarer Kai Holm, der er bange for, at Boldklubben Marienlyst vil lave den ene af de to haller om til andre sportsgrene, eksempelvis volleyball.  

 

Derfor blev tenniscentret bygget

Tennishallerne blev bygget på grund af manglende indendørsfaciliteter på Fyn. I 2004 mistede Tennis Club Odense, der tidligere var en del af fodboldklubben OB, sine to baner i Ådalen, da de gamle boblehaller blev nedlagt, fordi de var forældede.

quote Vi frygter, at man kunne finde på at lukke den ene hal for tennis.

Kai Holm

Der gik 10 år, før den nye tennishal stod klar, og i mellemtiden havde Tennis Club Odense mistet sin status som en af landets førende tennisklubber. Klubbens spillere måtte om vinteren spille i forskellige lagerhaller i Ringe og Højme.   

Da tenniscentret i Skibhuskvarteret stod færdigbygget, fik Boldklubben Marienlyst – og ikke nogen af tennisklubberne på Fyn eller Fyns Tennis Union – ansvaret for at leje banerne ud. 

Oversigt

    Oversigt