Racerbil fra SDU i internationalt løb

Et hold ingeniørstuderende på Syddansk Universitet har travlt i disse dage. Deres hjemmebyggede racerbil skal gøres klar, så de i næste uge kan stille op mod medstuderende fra hele verden på den kendte formel 1-bane Silverstone i England.

SDU vikings var på Silverstone første gang sidste år. De blev nummer 55 ud af 80 hold fra hele verden. Bilen til årets løb er stadig ikke helt færdig, selvom racerbilen allerede på mandag skal til England.

- Succeskriteriet for os er at vi får en bedre placering end sidste år og at bilen performer bedre, og det ser ud til at lykkes, siger Benjamin Pedersen, der er maskiningeniørstuderende ved Syddansk Universitet.

Del af studiet

Projektet indgår i de 35 deltageres studier og indebærer blandt andet at studerende fra forskellige grene af faget tvinges til at arbejde sammen.

- Du bliver udfordret på denne måde ved at hvis man laver en fejl, så virker det ikke i den virkelige verden. Så kommer bilen ikke ud og kører, siger Tommy Pedersen, der også er maskiningeniørstuderende ved SDU.

Opgaven går ud på, at de studerende skal bygge en racerbil som skal løse forskellige opgaver bedst muligt og opfylde specifikke krav. For eksempel må motorens indsugning højst være 20 milimeter mod normalt 45 milimeter.

Økonomi og ledelse

Arbejdet omfatter også en lang række opgaver - fra udvikling og bygning af bilen til økonomi, marketing og ledelse - ligesom i det virkelige erhvervsliv.

- Det er meget realistisk. Vi kan ikke skrive os ud af det her. Den skal ud og køre, siger Tommy Pedersen.

De studerende tager til England på onsdag og konkurrencen på Silverstone slutter søndagen efter.

Læs mere om projektet hos SDU

Oversigt

    Oversigt