I det fynske folks tjeneste

Racerkører risikerer at miste kørekortet: - Jeg har dummet mig

Den fynske racerkører Nicolaj Møller Madsen risikerer at miste sit kørekort, fordi han gav sin bil for meget gas på motorvejen.

00:28

Nicolaj Møller Madsen er under anklage for at have kørt for stærkt på motorvejen, men han tror ikke, det får nogen betydning for hans karriere på racerbanen.

Nicolaj Møller Madsen er under anklage for at have kørt for stærkt på motorvejen, men han tror ikke, det får nogen betydning for hans karriere på racerbanen.

1 af 2

Fynske Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø kørte i sidste weekend det klassiske 24-timers løb på Nürnberring i Tyskland, der betegnes som et af verdens hårdeste racerløb.

- Det er et løb på det, der betegnes som verdens sværeste racerbane. Den er jo 25 kilometer lang, hvor den typiske racerbane ligger på mellem fem og syv kilometer. Så for os racerkørere er der noget mere, man skal ud at lære. 20 af kilometerne er ude i en skov, så de vilkår gør, at banen er rigtig svær at køre på. Så er der 200 biler til start, og det er alt lige fra 40 toptunede fabriksbiler med 600 hestekræfter til Opel Kadet, så den der fartforskel gør det også rigtig svært for kørerne om natten ude i skoven, fortalte Nicolaj Møller Madsen til TV 2/FYN fredag.

Selvom Nicolaj Møller Madsen og hans to teamkammerater var opsat på en podieplads og også havde farten i deres Audi til at køre med om medaljerne, gik det desværre anderledes. Omkring seks timer inde i løbet havde Audien et uheld, der sendte bilen i pit i en time, og det var nok til, at Nicolaj og hans to medkørere ikke kunne indhente det tabte. Nicolaj Møller Madsens Audi endte som nummer 19.

Det var første gang, Nicolaj Møller Madsen prøvede kræfter med et af de helt store løb, men trods ærgrelsen over ikke at at nå helt til tops, har uheldet på den svære bane ikke afskrækket den unge fynbo.

- Nej, det har givet mig mere blod på tanden, sagde Nicolaj Møller Madsen.

- Det er en lidt blandet fornemmelse, fordi vi leverede på et rigtig højt niveau, og jeg leverede på et rigtig højt niveau, men resultatet udeblev på grund af den time i pit, en fejl, og det er rigtig ærgerligt, men jeg sidder med en god mavefornemmelse, fordi jeg ved, vi havde farten. Det er noget nemmere at komme tilbage næste år, når man ved, man har farten end at komme tilbage og tænke, okay, vi har kun speed til at blive nummer 19.

For høj fart uden for racerbanen
Nicolaj Møller Madsen har dog haft svært ved at lette foden fra gaspedalen uden for racerbanerne, og lige nu verserer en sag, hvor den 24-årige fynbo risikerer at miste sit kørekort, fordi han privat har kørt for stærkt på motorvejen.

- Jeg har dummet mig, jeg har kørt for stærkt på motorvejen, og det er jeg selvfølgelig rigtig ked af. Men det kommer ikke til at betyde noget for min racerkarriere på banen. Jeg beholder min licens, så jeg kan sagtens komme ud og køre ræs. Hvis jeg mister kørekortet, betyder det  selvfølgelig, at jeg er uden kørekort i et halvt år måske, fortalte Nicolaj Møller Madsen.

Han håber ikke, at sagen får nogen betydning for de sponsorer, han har:

- Det tror jeg ikke. Jeg har erkendt, at jeg har kørt for stærkt. Det er forkert, og jeg skal selvfølgelig lære af det, men på den anden side håber jeg på, at mine sponsorer bakker mig op, fordi jeg er den racerkører, jeg er på en racerbane.

Målet er at blive fabrikskører
Lige nu skal Nicolaj Møller Madsen selv skaffe halvdelen af de penge, det koster at sidde i racersædet, men målet er at blive fabrikskører, hvor teamet betaler hele gildet. 

- Ja, det handler hele tiden om lige at kunne levere på det rigtige tidspunkt, Jeg tror, at hvis vi kke havde holdt den time i pitten nede i Tyskland, havde det set rigtig godt ud. Nu ser det godt ud, fordi vi var hurtige, men vi arbejder hele tiden på at finde det sidste, så Audi opdager, at de ikke kan undvære mig, sagde Nicolaj Møller Madsen.

05:55 Luk video