Radikale: Fritidsklubberne kommer ikke tilbage

Odense Kommune lukkede sidste år 35 fritidsklubber, og erstattede dem med 10 ungdomscentre. Radikale vil gerne være med til at justere, men de 35 klubber kommer ikke tilbage.

Et af de varme emner på TV 2/Fyns valgdebat på Tietgen Handelsgymnasium i Odense fredag aften blev lukningen af 35 fritidsklubber. Klubberne blev i 2016 erstattet at 10 ungdomscentre.

Beslutningen betyder, at mange skolebørn må cykle langt for at komme i til det nærmeste ungdomscenter efter skoletid. På flere yderskoler, Spurvelundsskolen og Lumby Skole, har forældre af egen drift og for egne penge startet nye private fritidsklubber.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved debatten opstod der en usædvanlig enighed på tværs af partierne. De Konservatives spidskandidat Søren Windell og Enhedslistens spidskandidat Brian Skov Nielsen ønskede klubberne tilbage.

Men meldingen fra den radikale spidskandidat, og nuværende børne- og ungerådmand, Susanne Ursula Crawley Larsen var klar under debatten:

- Vi kommer ikke tilbage til den gamle ordning, men strukturen, som vi har nu, kan være skelettet for noget, der kan blive bedre, end det vi har nu, sagde Susanne Ursula Crawley Larsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Også selv om det betyder, at børnene skal ud og cykle op til ti kilometer dagligt?

- Vi har i børne- og ungeudvalget allerede besluttet at lave en evaluering af det her. Og der vil geografi og alder være noget af det vi ser på. Der kan jeg godt se, at det komme vi til at justere på, hvis nogen vil være med til at finde penge, sagde Susanne Ursula Crawley Larsen.

De Konservatives spidskandidat Søren Windell og Enhedslistens spidskandidat Brian Skov Nielsen ønskede klubberne tilbage.
Radikale: Fritidskubberne kommer ikke tilbage

 

Oversigt

    Oversigt