I det fynske folks tjeneste

Rådmand: Find budgetpenge eller mist hver fjerde bybus

By- og kulturrådmand Anker Boye, soc.dem., opfordrer nu sine byrådskolleger til at finde ekstra penge til bytrafikken under de nuværende budgetforhandlinger.  Fynbus bliver nemlig ved at sende ekstra regninger for driften af bybusserne.

Anker Boye er bekymret over bytrafikkens fremtid.

For nylig fik kommunen en ekstra regning for 2008 på 15 millioner kroner, og næste år er ekstraregningen på 24 millioner kroner. De penge kan byrådet lige så godt begynde at lede efter, ellers må flere busafgange sløjfes, mener rådmanden.
Flere partier giver eller i dag udtryk for, at de vil afvente en revisionsundersøgelse af Fynbus' merforbrug, inden de afsætter flere penge. Men beslutningen haster, mener Anker Boye:
- Der er kun en til at betale den her regning, uanset om de har  været dårlige administratorer i Fynbus. Hvis vi ikke betaler regningen, så skal en fjerdel af busserne skæres væk, det smadrer jo hele bytrafikken.

Rådmanden har hårde ord til selskabet Fynbus:
- Det er jo en katastrofe for vores bytrafik. Efter at Fynbus har taget over, har vi fået regning på regning, fra selv at bruge 80 millioner kroner om året, så er vi nu oppe at bruge 100 millioner kroner, vi har fået en dårligere service til en højere pris.